Noi proiecte europene pentru zona rurala prahoveana

Prahova, fonduri UE, PNDR, canalizare, infrastructura

Autoritatile judetene sustin ca a fost posibila aceasta reusita printr-o buna colaborare a functionarilor din cadrul Directiei de Integrare a Consiliului Judetean Prahova cu serviciile specializate din primariile comunale. Proiectele au fost depuse de cele zece comune pentru obtinerea de fonduri europene pe Masura 3.2.2, prin care se acorda sprijin pentru investitii in infrastructura de apa si ape uzate, dar si pentru obiective de patrimoniu cultural sau natural.

In comuna Gornet Cricov, vor fi incepute lucrarile pentru realizarea primei retele de canalizare, a unei statii de epurare si se vor moderniza drumurile comunale. De asemenea, casa de cultura din localitate va achizitiona costume populare, pentru refacerea fondului cultural al zonei. Valoarea totala a finantarii europene pentru aceasta localitate este 3,5 milioane de euro.

Comuna Cornu va beneficia de aproximativ trei milioane de euro, pentru satul Cornu de Sus, in scopul extinderii retelei de apa uzata, dar si pentru reabilitarea retelei de alimentare cu apa, a retelei de drumuri comunale si pentru dotarea asezamintelor culturale de pe raza comunei, in scopul conservarii specificului si traditiilor locale.

Tot prin intermediul fondurilor europene din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, la Valea Calugareasca va fi modernizat caminul cultural si se va construi o cresa.

In comunele Ceptura, Izvoarele, Gura Vadului si Sangeru vor fi realizate sisteme de canalizare cu fonduri europene. Alte trei comune – Valcanesti, Banesti si Teisani – vor primi fonduri europene in urma proiectelor depuse pentru refacerea infrastructurii locale.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.