APIA a efectuat plati pentru schemele de sprijin in cadrul campaniei SAPS 2008

APIA, MAPDR, sprijin, agricultura, cereri, fermieri

„Asigur fermierii ca personalul Agentiei depune un efort considerabil pentru ca sprijinul financiar destinat platilor la hectar sa ajunga in cel mai scurt timp in contul beneficiarilor. In acest sens, urmarim cresterea numarului de cereri platite pe saptamana, depasirea deficientelor sistemului informatic, dar si imbunatatirea relatiei cu bancile comerciale implicate in derularea acestor fonduri”, a declarat Directorul General al APIA, Daniel Constantin.

De asemenea, Directorul General APIA doreste sa reaminteasca fermierilor ca termenul limita pentru depunerea cererilor de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata pentru Campania SAPS 2009 este 15 mai 2009.

„In ceea ce priveste Campania SAPS 2009, au fost depuse aproape 800.000 de cereri de plata. Invitam fermierii sa vina la centrele Agentiei pana la data de 15 mai, pentru a evita penalizarile de 1 % percepute pentru cererile depuse in intervalul 15 mai-9 iunie”, a precizat Daniel Constantin.

Potrivit datelor centralizate APIA, in cadrul campaniei SAPS 2009, pana in prezent, au fost depuse 797.004 cereri, cele mai multe fiind inregistrate in judetele Dolj (37.652), Suceava (36.127) si Olt (35.937).

Beneficiarii masurilor de sprijin pe suprafata pot fi persoanele fizice si/sau persoanele juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, asociati, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune etc.

Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata in cauza va fi acordat celui care lucreaza terenul.

Precizam ca sunt eligibile la plata exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar si formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare. in cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 hectare.

Schemele/masurile de sprijin pe suprafata sunt finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top