Judetul Caras-Severin a fost la un pas de a pierde 17 milioane de euro

CJ Caras Severin, POR, co-finantare, politica, instanta, modernizare

La randul sau, presedintele forului executiv judetean, Sorin Frunzaverde, vicepresedinte al PD-L, s-a aratat revoltat de interventia in instanta a consilierilor PSD, avand in vedere ca, in acest fel, Consiliul Judetean Caras-Severin se vedea in imposibilitatea de a cheltui acesti bani, iar o parte din primarii ar fi fost obligate sa returneze bani cheltuiti deja.

“Dupa ce in Guvernul Tariceanu banii s-au dat discretionar, acum, din cauza consilierilor PSD, care au atacat in instanta hotararea Consiliului Judetean Caras-Severin, blocam aceste fonduri. Am explicat cat se poate de clar ca toate primariile, inclusiv cele cu conducere liberala sau social-democrata, care au proiecte depuse, au primit banii necesari pentru co-finantare”, a subliniat Sorin Frunzaverde.

Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin a dat ca exemple Primaria Ticvaniu Mare, cu primar PNL, si Primariile Marga si Garnic, cu primari PSD. Acestea sunt singurele primarii PSD si PNL, care au depus proiecte unde trebuie asigurata co-finantarea, a spus Frunzaverde.

Restul primariilor au depus proiecte pe alte masuri, cu finantare integrala. In cele din urma, consilierii judeteni au aprobat, cu 17 voturi pentru, proiectul de hotarare privind repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a cotei de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale si din cota de 22% din cotele defalcate din impozitul pe venit, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si a proiectelor de infrastructura, care necesita co-finantare locala pe anul 2009.

Alte doua proiecte de hotarare importante, votate marti de consilierii judeteni, se refera la asigurarea fondurilor necesare efectuarii cheltuielilor rambursabile de demarare a lucrarilor de investitii in cadrul proiectului “Modernizarea Drumului Judetean 582 Valiug – Slatina Timis”, derulat prin Programul Operational Regional, precum si cel privind aprobarea finantarii pentru inchiderea depozitelor rurale de deseuri din Caras-Severin. In plus, proiectul mai cuprinde si inchiderea depozitului orasenesc Baile Herculane.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.