A fost semnat contractul pentru constructia infrastructurii rutiere si feroviare la podul Calafat – Vidin

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a semnat, in data de 12 mai 2009, contractul de lucrari de constructie a infrastructurii rutiere si feroviare de acces la podul peste Dunare de la Calafat – Vidin.

Acest contract are o valoare totala de 66.900.285,70 euro, fara TVA, din care 33.827.745 euro constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA, restul sumei fiind asigurata de la Bugetul de Stat.

Prin implementarea acestui proiect se doreste asigurarea accesului la noul pod peste Dunare, ce se va construi la Calafat – Vidin, prin constructia infrastructurii feroviare si rutiere.

In acest sens, antreprenorul va constitui doua echipe, una pentru constructia infrastructurii rutiere si una pentru constructia infrastructurii feroviare de acces, care vor respecta specificatiile tehnice si vor asigura indeplinirea cerintelor contractuale.
Acest contract de lucrari a fost acordat prin negociere asocierii formate din AZVI S.A. si VIMAC S.A., lider fiind AZVI S.A.

Beneficiarii finali ai contractului sunt Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România S.A. si Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” S.A.

Activitatea antreprenorului se va desfasura pe o perioada de 48 luni, care acopera perioada de executie a lucrarilor (24 luni) si perioada de notificare a defectiunilor (urmatoarele 24 luni dupa executia lucrarilor).

Sursa: Ministerul Transporturilor si Infrastructurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.