Credite de 250 de milioane de euro pentru turism

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) negociaza cu institutii financiare europene conditiile de obtinere a unor credite in valoare totala de circa 250 de milioane de euro destinate finantarii unor proiecte majore de infrastructura in turism. Pentru obtinerea acestor fonduri, ministerul de resort discuta cu Banca Europeana de Investitii si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Cea mai mare parte a finantarii, respectiv circa 200 de milioane de euro, este destinata sustinerii proiectelor vizand amenajarea si modernizarea “infrastructurii grele din turism”, respectiv a arterelor rutiere de acces in zonele turistice, precum si a utilitatilor.

Alte 50 de milioane de euro sunt prevazute pentru sprijinirea prin credite a proiectelor din turism prezentate de tour-operatori.

Conditiile de acordare a imprumuturilor din fondurile astfel obtinute urmeaza sa fie stabilite impreuna cu bancile prin care se vor derula acordurile de finantare. Potrivit MTCT, intre domeniile prioritare pentru finantare figureaza eco-turismul, cu accent pe proiectele din Delta Dunarii, turismul monahal si cultural, precum si sectorul balnear.

Sursa: www.ziua.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.