Sprijin pentru producatorii agricoli

producatori, agricultura, credite agricole, MAPDR, sprijin

“Dorim, pe aceasta cale, sa sprijinim toti intreprinzatorii din sectorul agricol, prin faptul ca statul vine cu un sprijin de 30% din valoarea creditului“, a afirmat primul-ministru.

Procentul reprezinta cota care se aplica la cheltuielile eligibile efectuate din volumul creditelor acordate pentru activitatile curente de productie prevazute de lege.

Prevederile actului normativ raspund propunerilor formulate de partenerii sociali in cadrul Planului de masuri anticriza. De asemenea, aceasta masura asigura o distributie echitabila a fondurilor publice, avand in vedere numarul ciclurilor de productie si implicit al costului creditelor agricole care se acceseaza intr-un an, in sectoarele vegetal si zootehnic.

Aplicarea masurilor acestei Hotarari de Guvern permite beneficiarilor de credite agricole desfasurarea activitatilor de productie cu reduceri semnificative ale cheltuielilor curente de productie si implicit, cresterea rentabilitatii activitatilor agricole si un nivel acceptabil al preturilor produselor la consumatorii finali.

Resursele financiare aferente fondurilor publice care se acorda in temeiul prezentei hotarari, se asigura de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Legea creditului agricol pentru productie nr.150/2003 instituie mecanismul economico-financiar de sustinere a activitatilor curente de productie prin credite agricole acordate in conditii avantajoase.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.