Primul proiect privind energiile regenerabile din judetul Ploiesti

Ploiesti, energii regenerabile, finantare europeana, centrala, panouri

Presedintele Consiliului Judetean, Mircea Cosma, a declarat ca finantarea europeana este in valoare de 16 milioane de euro, urmand ca in luna august sa fie organizata licitatia pentru realizarea centralei cu panouri fotovoltaice.

Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti-Prahova monitorizeaza cu sonde viteza vantului la Jugureni si Calugareni, in vederea promovarii unui proiect cu finantare europeana pentru construirea unor centrale eoliene.

Autoritatile locale au fost informate de specialistii agentiei, in legatura cu instrumentele necesare pentru a putea accesa fondurile europene de energie regenerabila. A mai fost prezentat participantilor si modelul de certificat termic cu care, de la 1 ianuarie 2010, cladirile vor putea fi tranzactionate pe piata conform standardelor europene cu privire la energiile regenerabile.

In municipiul Ploiesti vor fi reabilitate termic aproximativ 200 de blocuri in acest an, iar in urmatorii patru ani toate celelalte aproximativ 1.000 de blocuri, pentru care asociatiile de proprietari au depus deja cereri.

Prin Hotarare de Consiliu Local, municipalitatea se obliga sa suporte si procentul de 20% din costurile reabilitarii, care ar fi revenit beneficiarilor, in afara procentului de 30% care revine Primariei Ploiesti, restul de 50% fiind asigurat de la bugetul de stat.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.