A fost lansat primul apel de propuneri de proiecte pentru “Programul Operational Comun Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013”!

apel, program, cooperare transfrontaliera, arie eligibila, solicitanti

In cadrul acestui apel vor fi finantate programe de cooperare transfrontaliera in domeniile dezvoltarii economice durabile, turismului, dezvoltarii resurselor umane, educatiei, cooperarii culturale si in domeniul inovarii, respectiv in domeniul protectiei naturii si al mediului inconjurator.

Solicitantii eligibili sunt administratiile publice locale si asociatii ale acestora, asociatii microregionale si institutiile aflate in subordinea acestora, organizatii non-profit (biserici, fundatii, asociatii, organisme publice, societati de interes public), institutii de invatamant, camere de comert, administratii ale parcurilor naturale, agentii de ocupare a fortei de munca etc.

In cadrul proiectelor trebuie sa participe in calitate de partener cel putin o organizatie din Ucraina si una din cele trei State Membre UE (Ungaria, Slovacia sau Romania) situate in aria eligibila a programului.

Aria eligibila a programului cuprinde doua judete din Ungaria (Szabolcs-Szatmar-Bereg si Borsod-Abauj-Zemplen), doua regiuni din Slovacia (Kosice si Presov), trei judete din Romania (Satu Mare, Maramures si Suceava) si trei regiuni din Ucraina (Zakarpatska, Ivano-Frankivska si Chernivetska).

Proiectele trebuie depuse exclusiv la Secretariatul Tehnic Comun al Programului, de la Budapesta (VATI, 1016 Budapest, Gellerthegy u. 30-32.), pana la 22 septembrie 2009, ora 14.00 (ora Europei Centrale – Ungaria/Slovacia).

Proiectele vor fi depuse in cadrul unei proceduri deschise, evaluarea desfasurandu-se intr-o singura etapa.

Proiectele vor fi finantate prin Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat (ENPI) si din contributia celor trei state membre ale Uniunii Europene iar in cadrul prezentului apel de propuneri de proiecte sunt disponibile fonduri ENPI in valoare de 13.333.333 euro.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.