Programul URBACT II a lansat cel de al doilea apel de proiecte

programul URBACT II, apel de propuneri, proiecte, beneficiari

Potentialii beneficiari sunt invitati sa transmita, pana la data de 25 septembrie 2009, propuneri pentru crearea retelelor tematice si/sau a grupurilor de lucru catre Secretariatul Tehnic URBACT II (Franta), Delegation Interministerielle a la Ville, 194 avenue du President Wilson 93217 Saint Denis la Plaine CEDEX.

Potentialii beneficiari ai acestui apel de proiecte al Programului URBACT II sunt:
– Orasele (in sensul larg);
– Regiuni si state membre, relevante in domeniul dezvoltarii urbane;
– Universitati si centre de cercetare relevante in domeniul dezvoltarii urbane.

Beneficiarii trebuie sa fie institutii publice sau organisme publice echivalente (pentru axele prioritare 1 si 2), iar participarea unei AM POS/ AM POR in proiecte, constituie un avantaj in procesul de selectie al acestora.

Proiectele aprobate in urma acestui apel de proiecte vor avea ca rezultate stimularea schimburilor de experienta intre orase si alti actori urbani, capitalizarea cunostintelor si a diseminarii bunelor practici in domeniul dezvoltarii urbane integrate si durabile.

Acest apel de proiecte are drept scop sprijinirea oraselor europene pentru a face fata celor doua mari provocari ale momentului: criza economica si consecintele acesteia si schimbarile climatice si impactul acestora. Pentru aceasta, propunerile de proiecte trebuie sa se adreseze uneia din cele 16 teme prioritare ale acestui Apel.

Pachetul documentelor necesare poate fi descarcat aici.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.