Sprijin irlandez pentru accesarea de fonduri europene in judetul Brasov

Brasov, sprijin irlandez, fonduri europene, infrastructura, proiecte

Delegatia a fost formata din presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul irlandez, Bernard Durkan, directorul diviziei Fonduri Structurale din Ministerul irlandez al Finantelor, Gerlad Finn, managerul pentru Romania, Ungaria si Bulgaria al Agentiei de Stat irlandeze “Enterprise Ireland”, alti oficiali si a fost insotita de ambasadorul Irlandei la Bucuresti, John Morahan.

Vizita la Brasov a oficialilor irlandezi a fost facilitata de presedintele Comisiei pentru politica externa a Senatului, Titus Corlatean, senator PSD de Brasov.

Irlandezii au remarcat ca proiectele pe care le are in vedere administratia brasoveana in urmatoarea perioada, in mare parte in infrastructura, sunt similare celor pe care le-a avut Irlanda in urma cu 15-20 de ani, ceea ce, au apreciat oaspetii, este un semn bun.

“Principala concluzie si lectie pe care am invatat-o atunci a fost ca trebuie sa aducem procedurile la nivelul corespunzator cat mai repede, pentru a ne permite sa fructificam la maximum fondurile care ne erau puse la dispozitie de UE. Am facut treaba asta cu foarte mult succes si de aceea ni s-a permis sa avem acces la mai multe fonduri decat am avut initial, iar rezultatul principal a fost o schimbare dramatica in bine, in nivelul nostru de trai, in economie, infrastructura. Acelasi lucru este posibil si in Romania” – a declarat, la finalul intalnirii, Bernard Durkan. Irlandezii s-au aratat interesati in a colabora si a acorda consultanta pentru proiectele privind accesarea fondurilor europene.

La randul lui, senatorul PSD Titus Corlatean a sustinut ca politicienii membri ai delegatiei irlandeze vor acorda, in continuare, partii romane sprijin si o expertiza concreta pentru proiectele aflate in pregatire.

De asemenea, se au in vedere organizarea unei misiuni economice in Irlanda, pentru atragerea investitorilor din aceasta tara in judetul Brasov, precum si infratirea intre localitati din judetul Brasov si localitati din Irlanda, a mai spus Titus Corlatean.

Deocamdata, in judetul Brasov exista doar un singur investitor din Irlanda, in domeniul constructiilor, iar in Romania 15 companii irlandeze desfasoara afaceri.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.