Credite pentru afaceri

153 de companii se “bat” pe 10,6 milioane de euro, sunt companii din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia si Nord-Vest. Acestea au depus, pana in prezent, 153 de cereri de finantare pentru dezvoltarea afacerilor, se arata intr-un comunicat al Ministerului Integrarii Europene. Acestea pot obtine imprumuturi partial nerambursabile, cu o perioada de gratie de maximum un an, in cadrul Programului PHARE pe segmentul destinat sprijinirii IMM-urilor.

Valoarea totala a creditelor solicitate se ridica la peste 10,6 milioane de euro, din care valoarea celor aprobate in comitetele de credit, si pentru care s-au incheiat contracte, este de circa 7 milioane de euro.

Valoarea imprumuturilor cerute de societatile private, dar aflate inca in analiza este de aproximativ 3,5 milioane de euro.

Intrucat linia de credit este de tip revolving, beneficiarii interesati vor putea depune cereri si dupa epuizarea fondului initial, cu mentiunea ca, datorita perioadei de gratie acordate prin contract acestora, rambursarea sa fie decalata pentru fiecare beneficiar cu un numar de luni agreat de ambele parti si pe durata carora nu se plateste rata de credit.

Sursa: , www.adevarulonline.ro, 27 noiembrei 2003

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.