POR finanteaza dezvoltarea infrastructurii rutiere, educationale si medicale din Regiunea de Dezvoltare Sud Vest Oltenia

Craiova, POR, finantare nerambursabila, proiecte, MDRL, obiectiv

La eveniment au mai participat primarul municipiului Craiova, Antonie SOLOMON, presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion PRIOTEASA si directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud Vest Oltenia, Marilena BOGHEANU.

Ministrul Vasile Blaga a subliniat importanta implementarii unor proiecte ce acopera domenii diverse si care contribuie la cresterea calitatii vietii locuitorilor din zona. De asemenea, a precizat ca este nevoie de foarte multa seriozitate din partea autoritatilor publice locale pentru a demara procedurile de achizitie, astfel incat lucrarile sa inceapa cat mai repede.

“Prin semnarea acestor trei proiecte, MDRL se apropie de 1 miliard de euro fonduri nerambursabile contractate anul acesta. Procesul nu se va opri aici, pana la sfarsitul anului eu cred ca vom semna contracte in valoare de 2 miliarde de euro”, a declarat ministrul Vasile BLAGA.

Proiectele vizeaza imbunatatirea infrastructurii rutiere, a celei educationale si a celei de sanatate si au o valoare totala de 58.068.172,36 lei (14.842.083,48 euro):

1. Reabilitarea si modernizarea DJ 561, tronsonul Segarcea – Carna (Dunareni), judetul Dolj

Durata de implementare: 31 luni.

Obiectivul proiectului este imbunatatirea accesibilitatii Regiunii Sud Vest Oltenia spre si in interiorul tarii si a mobilitatii populatiei, bunurilor si serviciilor in vederea stimularii dezvoltarii economice durabile a regiunii prin reabilitarea si modernizarea a 26,790 km drum judetean;

Valoarea totala: 45.495.006,62 lei (11.665.386,31 euro).

2. Reabilitare si modernizare Colegiul National “Elena Cuza” din municipiul Craiova

Durata de implementare: 37 luni.

Obiectivul proiectului consta in imbunatatirea conditiilor de educatie si cazare a elevilor si profesorilor din cadrul Colegiului National “Elena Cuza” prin modernizarea unei cladiri, dotarea cu echipamente didactice si IT moderne a 8 sali de clasa, modernizarea si re-compartimentarea a 5 dormitoare, modernizarea si dotarea unei sali de sport si reabilitarea unui camin/internat pentru elevi.

Valoarea totala: 10.338.312,48 lei (2.650.849,35 euro).

3. Dezvoltarea ambulatoriului Dragasani

Durata de implementare: 21 luni.

Obiectivul proiectului este imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala ambulatorie din Municipiul Dragasani, prin crearea unui ambulatoriu integrat al Spitalului Municipal Costache Nicolescu. Astfel, vor fi modernizate cabinetele ambulatoriului spitalului cu o suprafata de 570 mp, 6 cabinete de consultatii vor fi dotate si echipate, urmand ca 70.000 locuitori sa beneficieze de servicii medicale de calitate în ambulatoriu.

Valoarea totala: 2.234.853,26 lei (525.847,82 euro).

Sursa: Inforegio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.