“Prima Casa”, metoda de agatat clientii

Prima Casa, agenti imobiliari, clienti, contract vanzare-cumparare

“Prima Casa, apartament 3 camere, confort sporit, 70 mp, dotari de lux, centrala termica de apartament, bloc finalizat, pe cadre, mutare imediata, zona linistita” sau “Apartament inclus in programul Prima Casa, 2 camere semidecomandate, Alexandru-Tigarete, etajul 3 din 4…”, ori “Ocazie, doar 50.000 euro prin Prima Casa, avans 2.500 euro…, comision 0%”, sint cateva dintre mesajele cu care sint intampinate persoanele ce intentioneaza sa isi achizitioneze o casa aplicand in cadrul programului.

Desi invoca “Prima Casa” ori de cite ori au ocazia, unii proprietari si agenti imobiliari nu par dispusi sa aiba rabdare un interval de pana la 30 de zile cu un client. “Va spun ca, din discutiile cu clientii care au venit la noi, dureaza cinci zile. Facem un ante-contract in care mentionam suma de tranzactionare. Nu va trebuie atat timp”, a precizat un consilier imobiliar de la Fortuna Imobiliare care mentiona in anunt ca a scos la vanzare un apartament de 3 camere in zona Carrefour la pretul de 45.000 euro.

Avand in vedere faptul ca majoritatea bancilor inscrise in programul guvernamental nu au semnat inca acordul cu Fondul de Garantare a creditelor si nu dispun de normele de acordare a imprumuturilor, este greu de crezut ca documentele finale pot fi perfectate intr-un timp atat de scurt.

“Pai, nu stiu ce sa va spun. In principiu, nu am nimic impotriva programului Prima Casa. Numai ca eu am platit avans de 13.000 euro si vreau sa mi-i recuperez repede”, a spus Florin, o persoana fizica din Iasi care specifica in anunt ca cedeaza un contract incheiat cu dezvoltatorul Green Park pentru suma de 63.000 euro. “Numai bun pentru programul Prima Casa; peste 10 ani isi va pastra valoarea”, puncta vanzatorul. Florin nu s-a mai aratat insa la fel de entuziasmat cand a auzit ca trebuie sa astepte. “Daca faceti rost de bani de avans, ramane sa discutati cu dezvoltatorul sa va astepte, daca este si el de acord”, a conchis barbatul.

Doar unul dintre proprietarii intervievati ieri a raspuns pozitiv solicitarii reporterilor nostri si s-a aratat mai ingaduitor. “Eu am platit avans de 16.000 euro, pentru un apartament la Green Park, dar vreau numai 10.000 euro inapoi. Fiind in imposibilitate de plata, nu mai fac pretentii. Va astept cat doriti dumneavoastra cu banii. Macar voi sa aveti noroc cu Prima Casa daca eu nu mai pot sa aplic”, a spus un tanar care s-a recomandat Adrian.

Dupa cum sustin reprezentantii agentiilor imobiliare din Iasi, preturile apartamentelor deja construite au fost majorate cu aproximativ 10% in ultimele doua saptamini, majorarea neavand insa o motivatie intemeiata.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.