Procedurile de accesare a fondurilor structurale ar putea fi simplificate

fonduri structurale, infrastructura, procedura, proiecte

“Domnul ministru al Agriculturii s-a implicat si sper sa simplificam procedurile. A fost personal si a vazut cateva dosare depuse pentru accesarea fondurilor structurale, s-a ingrozit si suntem in discutii cu Comisia Europeana pentru a simplifica procedura. Pentru alte tari din Comunitatea Europeana dosarele sunt mult mai mici. Or, pe un dosar cu sute de pagini, cum sunt cele din Romania, este foarte greu de lucrat si pe partea de evaluare”, a declarat directorul general al ANCA, Stefan Mantea.

El a mai spus ca procedurile simplificate pentru accesarea fondurilor structurale acordate in vederea imbunatatirii infrastructurii din mediul rural ar putea intra in vigoare anul viitor si ca din 2008 pana in prezent angajatii ANCA au realizat aproape 4.700 de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii din mediul rural.

“In momentul de fata se discuta despre o aparenta neabsorbtie a fondurilor structurale. Ele se vor absorbi pe masura ce proiectele se realizeaza, iar fondurile vor fi acordate”, a precizat directorul Mantea la Tulcea.

Mai multe detalii: www.agroaliment.ro.

Sursa: Agroaliment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.