Investitie de mediu de peste 35 milioane euro in judetul Prahova

Investitie de mediu, judetul Prahova, proiect, rampe ecologice

Presedintele Consiliului Judetean, Mircea Cosma, sustine ca proiectul este cuprins in master planul judetean privind managementul deseurilor, iar banii care vor sosi de la UE vor fi folositi pentru construirea unor noi rampe ecologice, majoritatea celor existente fiind neconforme cu normele europene.

Doar doua dintre cele patru rampe ecologice din Prahova sunt inca in functiune, cele de la Valenii de Munte si Boldesti Scaieni, iar celelalte doua, din Banesti si Baicoi, au fost inchise. Cu ajutorul fondurilor europene postaderare de care va beneficia Prahova prin Programul de gestionare a deseurilor, se intentioneaza infiintarea unui depozit ecologic la granita dintre localitatile Floresti si Aricestii Rahtivani, in plan fiind si construirea a patru statii de transfer, la Urlati, Brazi, Busteni, Valenii de Munte, patru statii semiautomate de sortare a deseurilor si a unei statii de compostare a deseurilor vegetale in Ploiesti.

In ceea ce priveste durata aproximativa de viata a celor doua rampe ecologice aflate acum in functiune, presedintele CJ sustine ca daca se pastreaza ritmul actual de depunere a deseurilor cea de la Boldesti ar mai putea fi deschisa inca 18 ani iar cea de la Valenii de Munte mai poate fi in functiune inca sapte ani.

Master planul de gestionare a deseurilor are o valoare estimativa de 35 milioane de euro, dintre care 98% sunt fonduri nerambursabile. Contributia proprie a Consiliului Judetean va fi de 700.000 de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.