Sesiune de informare privind finantarile nerambursabile disponibile in domeniul resurselor umane

Sesiune de informare, finantari nerambursabile, resurse umane, ajutor de stat

Intalnirea, la care au participat atat firme private ce fac parte din Comitetul de Dezvoltare Economica al judetului Alba, cat si firme din afara acestui organism, a fost deschisa de Sorin Bumb – Vicepresedinte al CJ Alba si Dan Coriolan Simedru – directorul coordonator al OIR POSDRU Centru, participantilor fiindu-le prezentate mai multe tipuri de ajutoare destinate firmelor private, ajutoare finantate in integralitate din fonduri structurale prin POSDRU 2007-2013.

Astfel, s-a discutat despre schema de ajutor de stat pentru ocuparea fortei de munca – program destinat subventionarii salariilor pentru angajatii noi proveniti din categorii defavorizate, schema de ajutor de stat pentru formarea profesionala generala si specifica si schema de stat privind ajutorul de minimis pentru sanatatea si securitatea in munca.

Reprezentantilor firmelor private, le-a fost prezentat “Ghidul Solicitantului” pentru accesarea acestor scheme de ajutor, fiindu-le oferite toate detaliile necesare pentru accesarea fondurilor disponibile. Totodata s-a discutat si despre legislatia aplicabila in aceste cazuri, raspunzandu-se intrebarilor adresate de participanti.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.