Proiect de modernizare a Pietei Garii din municipiul Giurgiu

Proiect de modernizare, municipiul Giurgiu, studiu de fezabilitate, PHARE

Acesta face parte dintr-un proiect de asistenta tehnica in vederea pregatirii lucrarilor de modernizare pentru 16 statii de cale ferata situate in municipii resedinta de judet.

Valoarea proiectului este de 4.010.000 euro, reprezentand 75% fonduri nerambursabile PHARE (3.007.500 euro), restul de 25% fiind cofinantare nationala (1.002.500 euro).

Parteneri in viitorului proiect pentru Giurgiu sunt Primaria municipiului, CFR SA – Regionala CFR Bucuresti si consortiul Rom Capital Invest CONSIS Proiect.

Printre obiectivele vizate in Studiul de fezabilitate se numara: modernizarea cladirii statiei de calatori, sistematizarea circulatiei in zona Pietei Garii, amplasarea unui monument, amenajarea unui spatiu verde, a unei zone de scari si rampe pentru persoanele cu dizabilitati, demolarea spatiilor comerciale improvizate, amenajarea unei parcari subterane, realizarea unei retele de canalizare pluviala, precum si camuflarea remizei de locomotive cu panouri publicitare.

Pe baza studiului de fezabilitate obtinut cu titlul gratuit, administratia locala giurgiuveana intentioneaza sa realizeze un amplu program de investitii in zona vizata.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.