Drum reabilitat cu fonduri europene in judetul Galati

fonduri europene, CJ Galati, infrastructura, POR, modernizare

Lucrarea se va desfasura pe o perioada de 23 de luni, iar bugetul total al acesteia este de aproape 70 de milioane de lei.

Din aceasta suma, aproape 57,7 milioane de lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila, iar cofinantarea platita de CJ este de peste 1,22 milioane de lei.

Beneficiarii directi ai proiectului vor fi transportatorii locali sau in tranzit care au destinatii spre judetele Vrancea sau Braila, inclusiv spre Republica Moldova prin vama Giurgiulesti, beneficiarii indirecti fiind agentii economici care isi desfasoara activitatea in judetul Galati, precum si operatorii de turism si de servicii conexe.

Cu prilejul lansarii, presedintele CJ Galati, Eugen Chebac, a declarat ca proiectul reprezinta cea mai mare investitie din judet prin POR, in afara de modernizarea drumului judetean fiind incluse reabilitarea a zece poduri, precum si constructia trotuarelor din cele cinci comune strabatute de sosea.

Eugen Chebac a adaugat ca pana in prezent au fost atrase fonduri structurale in valoare totala de 25 de milioane de euro prin care vor fi reabilitate si modernizate, pana in 2010, sectoare de drumuri judetene insumand 42 de kilometri, respectiv doar 5% din totalul drumurilor judetene.

Contractul privind reabilitarea si modernizarea DJ 251 este al doilea de acest fel semnat de CJ Galati in acest an si finantat prin POR, primul, in valoare de peste 15,5 milioane de lei si semnat in luna martie, prevede realizarea de imbracaminte bituminoasa pe DJ 253 intre localitatile Cudalbi si Baleni.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.