Turismul din Vrancea revigorat pe banii UE

Vrancea, POR, proiecte, finantare, fonduri europene, turism

Unul dintre cele mai mari contracte de finantare semnate de autoritatile judetene din Vrancea vizeaza refacerea mausoleelor si a monumentelor istorice de pe “Drumul de glorie al armatei romane in Primul Razboi Mondial”.

Proiectul derulat prin POR este evaluat la 21,2 milioane de lei. Practic, vor fi investite fonduri europene in patru mausolee din Focsani, Marasti, Marasesti si Soveja, dar si in cinci monumente istorice.

“Se intentioneaza dotarea cu aparatura moderna, sistem de sonorizare, control video si sistem de ventilare-climatizare a muzeelor din Marasesti si Soveja. Se vor mai amenaja cateva puncte de informare la toate cele patru mausolee”, au precizat reprezentantii Consiliului Judetean Vrancea.

Tototata, edilii vranceni au semnat contracte de finantare pentru executia a doua drumuri judetene. Lucrarile se intind pe aproape 19 kilometri din DJ 204 E Marasesti-Panciu.

Valoarea totala a proiectelor este de 42,9 milioane de euro. Un alt drum pentru care exista un contract de 11 milioane de lei, semnat inca din februarie este DJ 205 R Cotesti-Poiana Cristei.

12 milioane de lei pentru scoli speciale

Sefii CJ Vrancea au semnat si doua contracte pentru modernizarea unor centre scolare. La inceputul anului, s-au atras aproape 10 milioane de lei pentru centrul scolar “Elena Doamna”, destinat copiilor cu dizabilitati.

“Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni si vizeaza imbunatatirea dotarilor”, au precizat reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est.

Un alt centru pentru care s-au alocat in jur de 2 milioane de lei este cel de la Mihalceni. Astfel, va fi reabilitata termic unitatea de invatamant, vor fi dotate 9 sali de clasa, 2 cabinete de terapie specifica, 2 ateliere de specialitate si o sala de sport.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.