Finalizarea proiectului “Next Generation RoUa” in cadrul Programului de Vecinatate Romania-Ucraina 2004-2006

program Romania-Ucraina, finantare, instruire, obiective turistice

In cadrul proiectului au fost instruiti 20 de profesori din judetul Maramures si raionul Teaciv si au fost infiintate si dotate doua centre de consiliere – unul in Baia Mare si altul in Stramtura – Ucraina.

De asemenea, in perioada 26 iulie-1 august, 70 de elevi au participat la tabara de consiliere vocationala desfasurata in Statiunea Suior, dupa care tinerii din Ucraina au petrecut 4 zile in familiile colegilor din Romania. intre 9-11 august 2009, a fost randul tinerilor din Romania sa viziteze Ucraina, petrecand, de asemenea, 4 zile in familiile prietenilor ucraineni.

In aceasta perioada au fost vizitate si o serie de obiective turistice si economice din cele doua regiuni, cum ar fi: Italsofa, Spitalul Judetean Maramures, Inspectoratul Scolar Maramures, Muzeul de Etnografie Baia Mare, Statiunea Suior, Statiunea Ocna Sugatag, Cimitirul Vesel de la Sapanta, Memorialul Durerii din Sighet, precum si “Centrul Europei” din Rahiv, Muzeul de Ecologie Muntii Maramuresului din Rahiv, Inspectoratul Scolar Teceu si Statiunea balneara Solotvino.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.