Centru de afaceri romano-ucrainean la Seini

Centru de afaceri, finantare UE, firme Transilvania, Romania - Ucraina

Investitia se afla in stadiu avansat de realizare, fiind finantata de UE in cadrul proiectului de dezvoltare economica transfrontaliera. Valoarea investitiei a fost cifrata la 400.000 de euro. Primarul orasului Seini, Zamfir Adorean, a declarat, luni, ca viitorul centru de afaceri va fi deservit de cinci persoane – trei specialisti ucraineni angajati ai primariei Kalus, localitate infratita cu orasul Seini, si doi romani.

“Personalul centrului de afaceri, atat romani cat si ucraineni, au urmat cursuri de specializare pentru a putea fi in masura sa ofere consultanta in domeniul economic, legislativ din cele doua tari. Centrul va sprijni si incuraja schimburile economice bilaterale dintre firmele din Romania si cele din Ucraina. De asemenea, punem un mare accent pe dezvoltarea relatiilor socio-economice transfrontaliere care sa apropie atat oamenii de afaceri, cat si administratia locala. Cei trei reprezentanti ai primariei din Kalus care vor lucra in centru sunt buni cunoscatori a situatiei economice din Ucraina si pot inlesni in termeni amiabili relatiile dintre firmele romanesti care intentioneaza sa caute un partener de afaceri. Salariatii centrului, romani si ucraineni, au avut o prima intalnire de acomodare si cunoastere reciproca, iar prin discutiile purtate s-au punctat cateva elemente a viitoarei colaborari”, a spus Adoreanu.

Centrul de afaceri romano-ucrainean va deservi toate firmele din Transilvania care intentioneaza sa intre in relatii de afaceri cu agenti economici din Ucraina. Singura punte de legatura din Maramures si Ucraina era facilitata de Camera de Comert si Industrie Maramures, institutie ce organizeaza anual intalniri dintre oamenii de afaceri din cele doua tari.

Judetele Maramures si Satu Mare au bune relatii de colaborare cu autoritatile regiunii Ivano-Frankovsk, Ucraina, anual avand loc intalniri si discutii pe teme administrative, culturale si de granita. Dealtfel, Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” din Baia Mare organizeaza anual un transport de carte pentru romanii care traiesc in Ucraina.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.