La Galati s-a deschis Centrul economic transfrontalier

Galati, Centru Economic Transfrontalier, Consiliul Judetean, infrastructura

Proiectul a fost implementat de CJ Galati, avand ca partener Agentia pentru Cooperare Transfrontaliera si Integrare Europeana Cahul. Bugetul total al proiectului a fost de aproape 420.000 euro, cofinantarea din partea CJ Galati fiind de 55.000 euro.

Obiectivul specific al proiectului este acela de a imbunatati infrastructura transfrontaliera regionala de afaceri si nivelul de accesibilitate la un pachet integrat de servicii destinat prestatorilor si beneficiarilor de activitati economice din Romania si Republica Moldova prin constructia si functionarea Centrului Integrat de Promovare si Dezvoltare Economica.

Activitatea in sediul centrului a fost deschisa prin conferinta “Dezvoltare economica durabila in zona Dunarii de Jos”. Tot marti, a avut loc si inchiderea proiectului “Centrul Transfrontalier de Protectie a Mediului”, situat in comuna Vladesti.

Proiectul a fost implementat de CJ Galati si are ca parteneri Consiliul Raional Cahul si Centrul Info-Media din Cahul. Bugetul total al proiectului a fost de aproximativ 369.000 euro, contributia CJ Galati fiind de aproape 37.000 euro. Obiectivul general al proiectului este de a imbunatati managementul comun si infrastructura de sustinere privind protectia transfrontaliera a mediului la granita dintre Romania si Republica Moldova.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.