UE va finanta “Sistemul integrat de management al deseurilor” din judetul Vrancea

Finantare UE, judetul Vrancea, proiect, management al deseurilor

Faca a explicat ca UE va finanta cu 43,5 milioane euro proiectul si a opinat ca, “in acest moment, cele mai mari probleme pe care Romania le are ca tara membra sunt cele legate de gestionarea deseurilor”.

Proiectul privind gestionarea deseurilor din judetul Vrancea presupune infiintarea unor gropi de gunoi ecologice, dar si colectarea deseurilor de la toti cetatenii din judet. Va fi infiintata o groapa ecologica in localitatea Haret si alte patru rampe de transfer a deseurilor.

“Cea mai mare provocare a acestui proiect este aceea de a reusi sa colecteze gunoiul menajer de pe teritoriul tuturor localitatilor”, a atras atentia Faca. Acesta a fost prezent la Focsani la lansarea campaniei “Ofensiva verde continua”, o campanie de ecologizare a judetului Vrancea organizata de ANPM si Asociatia Romana pentru Reciclare Ro REC.

In Romania, UE mai finanteaza realizarea de astfel de sisteme doar in judetul Bistrita-Nasaud. Mihail Faca a mai precizat ca in ceea ce priveste gestionarea deseurilor, UE are “o lipsa”, respectiv faptul ca nu finanteaza si preluarea deseurilor provenite din constructii, ceea ce ar putea reprezenta o problema pentru o tara in dezvoltare, cum este Romania.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.