“Prima Casa” a polarizat pretul locuintelor inspre valoarea de 60.000 de euro

Prima casa, pretul locuintelor, valoarea garantata de stat, proprietati

Pretul locuintelor vechi din principalele orase ale tarii au scazut in medie cu 23%, iar al celor noi cu 17%, in primele sase luni ale anului, principalele motive fiind reducerea costurilor de constructie si cele cu forta de munca.

“Consideram ca o usoara echilibrare a preturilor prin programele anti-criza declansate de Guvern nu va fi de durata. Programul Prima Casa a provocat deja o polarizare a preturilor din zona 50.000-70.000 de euro inspre valoarea maxima garantata de stat (60.000 euro). Proprietati scoase la vanzare cu preturi de 54-58.000 de euro au inregistrat o ajustare rapida in sus odata cu anuntarea demararii acestui program, in timp ce efectul invers, de scadere a preturilor pana in aceasta zona se inregistreaza preponderent la dezvoltatorii presati din punct de vedere financiar”, sustin autorii studiului.

Consultantii Darian mentioneaza insa ca pe termen lung, valorile proprietatilor vor trebui sa urmeze trendul economic general, iar semnalele din acest sector nu sunt cele mai favorabile.

Mai multe detalii: www.capital.ro.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.