Consiliul Judetean Sibiu spera sa reabiliteze drumurile si turismul cu banii UE

Consiliul Judetean Sibiu, proiect reabilitare drumuri, bani UE

“Ca si vicepresedinte al CJ sustin accesarea a cat mai multe fonduri europene, ceea ce este o gura de oxigen pentru noi in plina criza,” a declarat Banciu. Din cele 12 proiecte depuse la POR, sapte sunt de modernizare a drumurilor judetene, doua din domeniul sanatatii, doua in domeniul social si unul in domeniul cultural.

Unul dintre proiecte se refera la modernizarea DJ 106 Sibiu – Cornatel – Altana – Barghis – Agnita, fiind in stadiul de implementare. Proiectul va fi finalizat in iulie 2011. Alt proiect este reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii generale si de turism Marginimea Sibiului – Valea Sebesului din judetele Sibiu si Alba, modernizarea drumului de interes turistic DJ 106E pe tronsonul Jina – Sugag/Valea Sebesului 7 DN67C fiind si acesta in stadiul de implementare. Si acest proiect va fi finalizat pana in iulie 2011.

Cu beneficii pentru turismul montan este si modernizarea DJ 105G Sadu – Rau Sadului – Sadurel. Acest proiect este in evaluare faza finala. Durata proiectului va fi de 28 luni de la semnarea contractului de finantare. Unul din cele mai cautate destinatii de agroturism este comuna Rasinari, de langa Sibiu. Un alt proiect european este cel ce are in vedere modernizarea DJ 106D Rasinari – Poplaca – Orlat, fiind in faza finala de evaluare iar durata lui va fi de 18 luni de la semnarea contractului de finantare. CJ Sibiu vrea si reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Ambulatoriului nr. 1 al Spitalului Clinic judetean Sibiu.

Acest proiect este in faza finala de evaluare si va dura 33 luni de la semnarea contractului de finantare. Tot in domeniul sanatatii, “Reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriilor din cadrul Spitalului de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda Sibiu” este un proiect in stadiul de evaluare.

Durata proiectului va fi de 16 luni de la semnarea contractului de finantare. In domeniul social, proiectul “Extinderea si dotarea unitatii de asistenta medico-sociala Saliste” se afla in stadiul de evaluare. Semnare contractului este estimata in martie 2010, iar durata proiectului va fi de 23 de luni de la semnarea contractului de finantare.

Proiectul “Reabilitarea si modernizarea Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva Turnu Rosu”, tot in domeniul social, este in faza de evaluare, semnarea contractului fiind estimata in martie 2010, iar durata proiectului fiind de 14 luni de la semnarea contractului de finantare. Una din cele mai cautate statiuni balneare si tratament din Ardeal este Ocna Sibiului. Pentru modernizarea ei, CJ Sibiu a depus un proiect de modernizare a drumurilor DJ 106B si DJ 107B. Acest proiect este pe lista de rezerva. Durata lui va fi de 25 de luni de la semnarea contractului de finantare. CJ Sibiu a depus si un proiect care va ajuta turismul din municipiul Sibiu, fosta capitala culturala europeana in 2007.

Crearea si modernizarea infrastructurii de valorificare turistica a patrimoniului cultural din Muzeul Dumbrava Sibiului este un proiect in domeniul cultural care se afla pe lista de rezerva, evaluat. Durata proiectului va fi de 21 de luni de la semnarea contractului de finantare. Din cele 12 proiecte depuse, au fost returnate trei, dintre care doua au fost redepuse in urma efectuarii unor completari si remedieri, iar al treilea va fi redepus in viitorul apropiat.

La ora actuala, pentru doua proiecte sunt incheiate contracte de finantare (modernizarea drumurilor judetene Sibiu-Agnita, respectiv Jina-Sugag), iar 9 proiecte se afla in diferite stadii de evaluare, unele fiind avansate, la acestea asteptandu-se incheierea contractului de finantare inca in acest an (drumurile judetene Sadu – Raul Sadului si Orlat – Rasinari precum si Ambulatoriul nr. 1 al Spitalului Judetean).

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.