Proiecte de 10 milioane de euro derulate in orasul Brezoi

Proiecte, bani europeni, primaria  Brezoi, reabilitarea infrastructurii

De cand am preluat mandatul de primar, mi-am propus sa scot acest oras din conul de umbra, din topul neplacut al clasamentului privind saracia, somajul si moravurile grele. Este cel mai important oras de pe Valea Oltului, deci implicit trebuie sa fie locomotiva dezvoltarii zonei, suntem capitala Tarii Lovistei, zona cu profunde rezonante istorice.

Prin Programul Operational Regional avem in desfasurare un proiect de reabilitare a ambulatoriului spitalului orasenesc in valoare de un milion de euro si, prin acelasi program, avem in derulare reabilitarea monumentului monahal “biserica Toti Sfintii”, din localitatea suburbana Proieni, in valoare de 2,7 milioane de euro”, a declarat, luni, primarul Schell.

Primarul orasului Brezoi adauga faptul ca in aceasta suma de 2,7 milioane de euro este inclusa si reabiltarea infrastructurii din satul Proieni, asfaltarea unor drumuri, o parcare in zona lacasului de cult si amenajarea lacului pentru a-l introduce in zona de agrement. Satul Proieni este riveran drumului European 8, este situat pe malul unui lac care corespunde, printr-un sistem de canale, cu lacul de acumulare de la Gura Lotrului, de pe raul Olt, si, conform spuselor primarului Schell, folosirea potentialului turistic oferit de acesta si de biserica Toti Sfintii se impune cu prioritate.

“In acest lacas de cult s-a casatorit Mihai Viteazu. Numai din acest motiv si biserica poate deveni o atractie turistica”, a spus Schell. Un alt proiect foarte important pentru municipalitate, in valoare de 6,7 milioane de euro, consta in reabilitarea intregii infrastructurii a orasului Brezoi – asfaltari de drumuri, pietruiri, borduri, parcari, iluminat stradal. “Acest proiect va scoate la lumina orasul Brezoi si cu adevarat va fi poarta decenta de intrare in zona pitoreasca a Vaii Lotrului”, a conchis primarul din Brezoi.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.