Banii pentru reabilitarea termica, pierduti din cauza birocratiei

Bani pierduti, birocratie, reabiliatre termica, MDRL, intarziere licitatii

Unele primarii au pierdut partial sau integral fondurile alocate in acest an de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL) in cadrul programului de reabilitare termica a locuintelor, din cauza ritmului lent de derulare a proiectelor, sumele fiind redirectionate catre alte localitati.

Modificarea a fost realizata prin ordin al ministrului Dezvoltarii, Vasile Blaga. Suma totala alocata, de 360 milioane lei, reprezentand 50% din necesarul finantarilor lucrarilor, nu a fost modificata.

Orasele care au pierdut o parte din fonduri sunt Petrosani, judetul Hunedoara (10,6 milioane lei), Cavnic, judetul Maramures (2,7 milioane lei), Satu Mare (circa 300.000 lei) si Suceava (4 milioane lei). Astfel, finantarea pentru Petrosani a scazut de la 11,6 milioane lei la aproape 980.000 lei, pentru Cavnic la 400.000 lei, pentru Satu Mare la circa 980.000 lei iar pentru Suceava la 4,2 milioane lei. Autoritatile din Berbesti, judetul Valcea, au pierdut integral cei aproape 425.000 lei alocati initial.

Mai multe detalii: www.curierulnational.ro.

Sursa: Curierul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.