Proiecte in derulare la Baile Govora Ramnicu

Baile Govora, proiecte, POR, potential turistic, finantare, fonduri UE

“Cel mai amplu proiect priveste amenajarea totala a parcului balneo din statiune. Acest proiect este in faza de contractare. Am primit avizul pentru finantare. Este vorba de o suma de 6 milioane de euro. In acest proiect este inclus un traseu de cura balneara, amenajarea fantanii arteziene, a infrastructurii pietonale, chioscul pentru fanfara si, nu in ultimul rand, construirea unui miniamfiteatru in aer liber. Pe terenul de tenis din parc, iarna vom amenaja un patinoar”, a spus Mateescu.

Un alt proiect mentionat de edilul din Baile Govora are o valoare de aproximativ 4,2 milioane de euro si se refera la amenajarea si modernizarea a 11 strazi din statiune. “Aici includem asfaltarea, bordurile, totul cu exceptia utilitatilor publice. Ambele proiecte sunt finantate prin Programul Operational Regional (POR)”, a precizat primarul.

Cel de al treilea proiect, care in prezent se afla in faza de licitare pentru executie, reprezinta 1,3 milioane de euro si priveste construirea in statiunea valceana a unui infocentru, o baza de kinetoterapie si reabilitarea Casei de Cultura in vederea amenajarii unui muzeu balnear.

Statiunea Baile Govora este situata la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Ramnicu Valcea, pe drumul national spre Targu Jiu.

Conform specialistilor, zona geografica in care micul orasel valcean este situat prezinta un aer foarte ionizat, bogat in aerosoli, printre putinele locuri de acest gen din Europa si de aceea statiunea Baile Govora este recomandata bolnavilor de astm, in general pacientilor cu afectiuni respiratorii.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.