Finantare europeana pentru reviste si site-uri

Comisia Europeana, finantare europeana, reviste, site-uri

In total au fost investite cinci milioane euro, din care CE a dat aproximativ 1,6 milioane euro.

Au fost create parteneriate intre asociatii de consumatori cu experienta indelungata in domeniul testelor produselor de consum din Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Olanda, Irlanda si Marea Britanie si noii membri.

De asemenea, Comisia Europeana a oferit cofinantare 18 teste comparative, destinate organizatiilor de consumatori, pentru mai multe produse de larg consum.

S-a urmarit formarea si expertiza pentru ca asociatiile de consumatori sa obtina competentele necesare testarii de produse si publicarii rezultatelor testelor in revistele pentru consumatori, informeaza un comunicat al CE.

“Ne propunem sa oferim noilor consumatori accesul la cea mai puternica arma de care poate dispune un consumator: informatia. Ma refer la informatii despre calitatea, siguranta si valoarea sau pretul produselor pe care le cumparam zi de zi. De ani de zile, aparatorii consumatorilor din Europa si-au unit resursele pentru a oferi analize independente si fiabile ale produselor; aceste analize au devenit acum accesibile unui numar mai mare de consumatori europeni”, a declarat comisarul european pentru consumatori, Meglena Kuneva.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.