O treime din drumurile judetene din Suceava vor fi modernizate

CJ Suceava, drumuri judetene, POR, program, dezvoltare, investitii

Potrivit lui Flutur, circa 200 de kilometri de drumuri se afla deja in diverse stadii de reabilitare, 100 de kilometri cu finantare europeana prin Programul Operational Regional (POR), iar 100 de kilometri cu finantare prin programe guvernamentale si de la bugetul judetean.

Diferenta de 150 de kilometri de drumuri judetene va intra in reabilitare din 2010.

Presedintele CJ Suceava spera sa obtina finantare prin programul national de reabilitare a 10.000 de kilometri de drumuri judetene si prin programul operational de colaborare transfrontaliera.

Flutur a precizat ca vor fi modernizate traseele turistice spre Sucevita, Moldovita, Rasca, Voronet, Manastirea Humorului, Putna, Slatina, drumurile din zona de frontiera Izvoarele Sucevei, Ulma, Musenita, Climauti, Siret, cele de legatura cu judetele Iasi, Bistrita-Nasaud si Harghita.

Totodata, Flutur a spus ca administratia judeteana are in vedere si programe care vizeaza modernizarea de drumuri comunale, fiind promovate 68 de proiecte pentru a fi finantate prin programul de dezvoltare rurala. “Judetul va deveni mult mai accesibil pentru turisti si pentru mediul de afaceri”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur a precizat, de asemenea, ca pana la sfarsitul acestui an vor fi modernizati 200 de kilometri de drumuri nationale din judet, inclusiv DN17, in 2010 investitiile urmand a fi demarate pe rutele Suceava – Botosani, Vatra Dornei – Brosteni, Solca – Milisauti, Iacobeni – Borsa si Siret – Roman.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.