Finalizarea proiectului “Reabilitarea podurilor afectate de inundatii din judetul Cluj”

Cluj, inundatii, pod, obiectiv, activitati, investitii, PHARE, proiect

Contractul de grant a fost semnat pe data de 30.05.2007, iar perioada de implementare a fost de 27 luni.

Valoarea totala a proiectului a fost de 371.420 Euro, finantare nerambursabila pusa la dispozitie de Comunitatea Europeana pentru implementarea proiectului sus mentionat.

Obiectivul general al proiectului a fost cresterea investitiilor in domeniul economic si social in comunitatile locale de pe traseul drumului judetean DJ 161 D, prin reabilitarea infrastructurii afectate de inundatii.

Obiectivul specific al proiectului a vizat reabilitarea a doua poduri afectate de inundatii pe traseul drumului judetean DJ 161 D km 24+017 peste paraul Batin L = 15,0 m si DJ 161 D km 29+697 peste paraul Bandau L = 10,0 m.

Pentru atingerea obiectivului proiectului s-au derulat urmatoarele activitati: pregatirea tuturor detaliilor de ordin tehnic necesare demararii lucrarilor de reabilitare, efectuarea lucrarilor propriu-zise de reabilitare a celor doua poduri, mediatizarea si promovarea proiectului, raportarea tehnica si financiara, evaluarea proiectului si auditul financiar final al acestuia.

Prin implementarea proiectului se asigura:
– conditii de siguranta a circulatiei pe cele doua poduri peste paraul Bandau;
– accesul populatiei din comunele Unguras si Sanmartin la institutiile publice si unitatile sanitare din municipiul Dej;
– cresterea nivelului de trai in mediul rural prin dezvoltarea economica a zonei prin investitii in domeniul economic si social.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.