5,5 miliarde de euro – valoarea proiectelor depuse pentru evaluare in 2009 in cadrul POS DRU

POS DRU, evaluare, proiecte, termen-limita, valoare, finantare

Astfel, pentru cele 6 scheme de proiecte lansate in 24 aprilie 2009 – respectiv “Calificari europene”, “Calificarea – o sansa pentru viitor”, “Competente pentru competitivitate”, “Integrare pe piata muncii”, “Mediul rural – oportunitati de ocupare” si “Pentru o viata mai buna” – suma totala alocata a fost de 545 de milioane de euro.

La expirarea termenului limita pentru depunerea electronica a cererilor de proiecte strategice (10 august 2009) numarul total al proiectelor depuse de potentialii beneficiari a fost de 703, cu o valoare totala de 1,83 miliarde de euro. Evaluarea acestor proiecte este in curs.

In privinta celor 14 apeluri de propuneri de proiecte lansate in 9 mai 2009 – respectiv “Educatie mai buna pentru toti”, “Universitate pentru viitor”, “Profesionisti in educatie si formare”, “Burse doctorale”, “Programe postdoctorale”, “Invata o meserie”, “A doua sansa in educatie”, “Fii intreprinzator”, “Actionam impreuna”, “Calitate in serviciile de ocupare”, “Profesionisti in piata muncii”, “Impreuna pe piata muncii”, “Sanse egale si respect”, “Parteneriat transnational”- suma totala alocata a fost de 625 de milioane de euro.

La expirarea termenului limita pentru depunerea electronica a cererilor de proiecte strategice (7 septembrie 2009) numarul total al proiectelor depuse de potentialii beneficiari a fost de 1398, cu o valoare totala de 3,65 miliarde de euro.

Facem precizarea ca peste 1.200 de proiecte au fost depuse in ultima zi, dar si dupa prelungirea termenului-limita de depunere.

Prin urmare, prelungirea termenului pentru depunerea cererilor de proiecte pentru apelurile lansate in 9 mai, decisa de AMPOSDRU, a fost luata in sprijinul potentialilor beneficiari, in sensul de a acorda tuturor celor interesati (intreprinderi, sindicate, patronate, ong-uri, unitati de invatamant, autoritati publice etc.) o sansa de a redacta si trimite spre evaluare proiecte valoroase. Corectitudinea deciziei este demonstrata de evolutia numarului de proiecte depuse.

Astfel, desi termenul limita era luni, 31 august, ora 16.00, la sfarsitul zilei de vineri, 28 august 2009, nu fusesera transmise, prin sistemul informatic Action Web, decat 190 de proiecte. Valoarea totala a celor 190 de proiecte depuse a fost de 404 milioane de
euro, reprezentand doar 65% din suma totala alocata.

Deoarece, experienta de pana acum a aratat ca rata de succes la aprobare a proiectelor depuse este in jur de 30%, vineri seara, conducerea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a luat decizia de prelungire a termenului limita de depunere a proiectelor cu inca o saptamana.

Urmare a procedurilor necesare a fi urmate pentru aprobarea corrigendumului de amanare a termenului limita, acesta a fost publicat pe site-ul AMPOSDRU (www.fseromania.ro) in cursul zilei de luni, 31 august.

In cursul zilei de luni, potentialii beneficiari au trimis o avalansa de proiecte, numarul proiectelor depuse fiind de 828, de peste 5 ori mai mare decat numarul proiectelor depuse in cele aproape 4 luni scurse de la data lansarii apelurilor.

Dupa anuntul de prelungire a termenului cu o saptamana, in perioada 31.08.2009 – 07.09.2009 au fost transmise alte 380 de proiecte, in valoare totala de 1,07 miliarde de euro, reprezentand 172% din suma totala alocata.

Astfel, in total, pentru apelurile de propuneri de proiecte lansate in data de 9 mai au fost depuse 1398 de proiecte in valoare de 3,65 miliarde de euro, reprezentand 584% din suma alocata.

Datele de mai sus arata ca decizia de prelungire a termenului limita din data de 31 august a reprezentat un sprijin real pentru sute de potentiali beneficiari.

De asemenea, AM POSDRU face precizarea ca evaluarea proiectelor depuse nu se face dupa principiul “primul venit – primul servit”, evaluarea avand la baza principiul indeplinirii conditiilor de eligibilitate si de calitate, respectiv obtinerea unui punctaj de minim 65 de puncte.

Astfel, toate proiectele care indeplinesc aceste conditii vor obtine finantare, in urma contractelor incheiate de catre beneficiari cu AMPOSDRU.

AMPOSDRU face apel, si pe aceasta cale, la potentialii beneficiari sa citeasca atent Ghidul solicitantului si sa elaboreze proiectele din timp si sa incerce, pe cat posibil, sa nu lase transmiterea electronica a acestora in ultimele ore ale termenului limita specificat.

Sursa: Fseromania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.