Lucrari de aproape 7,8 milioane lei pentru scolile din Arad

Arad, lucrari, POR, fonduri europene, investitii, documentatie

“In acest an se finalizeaza lucrarile la 15 obiective de investitii incepute in 2007-2008, pe langa acestea beneficiind de lucrari de renovare si reparatii cladirile altor 12 unitati de invatamant”, a declarat Corina Dragici, purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Arad.

Potrivit sursei citate, intre lucrarile care au fost finalizate sau sunt in curs de finalizare se numara construirea unui corp nou de cladire la Scoala generala nr. 10 “Francisc Neumann” din cartierul Gai; reabilitarea fatadei si inlocuirea tuturor geamurilor si ferestrelor la Scoala generala nr. 12 din cartierul Micalaca; reabilitarea corpului B la Scoala generala nr. 9 din cartierul Bujac.

“Alte lucrari complexe care vor fi finalizate in urmatorii 2 ani se afla in derulare la Grupul Scolar Csiky Gergely, la Grupul Scolar Forestier si la Scoala generala nr. 18, unde, odata cu reabilitarea acoperisului cu sarpanta, se va realiza un sistem de panouri solare pentru asigurarea apei calde”, a mai precizat Corina Draghici.

Totodata, Primaria muicipiului Arad lucreaza la documentatia pentru alte unitati de invatamant care vor beneficia in anii urmatori de reabilitare si modernizare, unul dintre acestea fiind proiectul de reabilitare a cladirii Colegiului National Moise Nicoara.

“Consiliul Local Municipal Arad a aprobat indicatorii tehnico-economici ai investitiei ‘Reabilitare cladire Colegiul National Moise Nicoara Arad’. Pentru finantarea acestui proiect complex, Primaria Municipiului Arad apeleaza la fonduri europene nerambursabile, valoarea eligibila pentru finantare din fonduri structurale in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 fiind de peste 80% din totalul investitiei’, a adaugat purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Arad.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.