Cinematografia europeana capata dimensiuni globale

filme, proiecte, finantare, Media International, sector, cinematografie

Finantarea comunitara va permite realizatorilor de filme, animatorilor si altor profesionisti din domeniul audiovizual sa deprinda noi abilitati si sa promoveze industria de profil prin colaborarea cu profesionisti din afara Europei si viceversa. De finantarea UE vor beneficia 40 de proiecte.

Acestea cuprind activitati de formare comuna, de promovare reciproca si de distributie, precum si proiectii de film si alte activitati menite a incuraja publicul din Europa si din lume sa descopere filmele straine.

Finantarea este realizata prin MEDIA International, o initiativa de finantare comunitara a activitatii de cooperare cinematografica internationala care a fost lansata in 2008.

Comparativ cu 2008, anul acesta volumul actiunii este mai mult decat dublu, atat in termeni de finantare, cat si de proiecte participante (anul trecut, UE a finantat 18 proiecte cu 2 milioane de euro).

Aceasta realizare a fost posibila multumita votului Parlamentului European exercitat in decembrie anul trecut in favoarea cresterii bugetului pentru cooperarea internationala in sectorul cinematografic.

Mai multe detalii: aici.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.