Transparenta institutionala a fondurilor europene in Romania

transparenta, institutii, fonduri europene, bune practici, raport

Proiectul si-a propus imbunatatirea transparentei institutiilor care gestioneaza fondurile europene post aderare in Romania, prin monitorizarea modului de aplicare a legilor accesului la informatii si transparentei decizionale si diseminarea bunelor practici de aplicare a acestora.

In cadrul proiectului, IRT si APD au monitorizat 70 de institutii cu rol de autoritati de management si organisme intermediare, cautand sa identifice bunele practici de aplicare a legilor accesului la informatii si transparentei decizionale si care ar putea fi replicate in cadrul intregului sistem institutional.

Monitorizarea institutiilor responsabile de programarea, coordonarea, gestionarea si evaluarea fondurilor europene post-aderare s-a realizat in urma unei cercetari cu privire la zonele vulnerabile si/sau informatiile sensibile, astfel incat colectarea datelor necesare sa oglindeasca realitatile institutionale, cat mai fidel.

Din analiza datelor colectate, echipa de proiect a extras rezultatele cele mai relevante si a publicat un “Raport de monitorizare”, respectiv un “Raport de bune practici”.

Recomandarile elaborate pe baza studiilor de caz si a bunelor practici identificate au fost dezbatute cu reprezentantii institutiilor monitorizate, in cadrul unei conferinte care a avut drept scop analiza utilitatii, aplicabilitatii si replicabilitatii recomandarilor.

Mai multe detalii: www.irt.ro.

Sursa: Institutul Roman de Training

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.