Proiect de aproximativ 1 milion de euro pentru batranii din Targu-Mures

Targu-Mures, centru, bolnavi, Alzheimer, ADR Centru, finantare

“Documentatia pentru proiect a fost depusa inca din luna aprilie la ADR Centru, cererea de finantare a fost aprobata, si speram ca anul viitor pana in martie sa se semneze si contractul de finantare ca sa poata incepe lucrarile. Proiectul presupune modernizarea si reabilitarea intregii cladiri a Caminului de batrani, care este momument istoric. Vor fi tratati peretii, se va reorganiza incinta, se vor moderniza instalatiile de apa si incalzire si se va mansarda cladirea”, a declarat Dana Ijac, sef Serviciu Programe de Finantare din Primaria Targu-Mures.

Valoarea proiectului

Proiectul are o valoare de aproximativ 1 milion de euro, dintre care 98% reprezinta finantare nerambursabila, iar 2% reprezinta contributia municipalitatii.

“Lucrarile vor fi realizate in diferite etape pentru ca varstnicii sa nu aiba de suferit si vor fi finalizate in urmatorii doi ani de zile”, a mai spus Dana Ijac.

Proiectul aduce o speranta in ochii celor 81 de batrani care isi petrec timpul institutie, mai ales ca ultima reabilitare a cladirii a fost facuta in 1981.

“De atunci am facut doar lucrari de intretinere, am zugravit exteriorul si s-a lucrat la acoperis”, a spus Rodica Filip, contabila Caminului de Batrani.

Centru de zi pentru bolnavii cu Alzheimer

Mansardarea cladirii va insemna crearea spatiului necesar pentru realizarea unui Centru de zi pentru bolnavii de Alzheimer, mai ales ca numarul acestora creste in judet de la an la an cu 15%.

In Targu Mures din cei 700 de ingrijitori si insotitori ai bolnavilor platiti din bani publici, 90 se ocupa de persoane cu Alzheimer. Dintre bolnavi in jur de 50 au asistent personal si aproximativ 40 care primesc indemnizatie pentru insotitor.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.