Investitii de 90 milioane euro in extinderea retelei de apa din judetul Bistrita-Nasaud

CJ Bistrita-Nasaud, studiu de fezabilitate, POS Mediu, retea de apa

Potrivit datelor prezentate in cadrul sedintei Consiliului Judetean, proiectul se adreseaza unui numar de peste 155.000 locuitori, ceea ce reprezinta jumatate din populatia judetului, din cadrul sistemelor zonale de alimentare cu apa Bistrita, Beclean, Nasaud, Sangeorz Bai, Maieru, Telciu si Feldru.

Studiul de fezabilitate, intocmit de consortiul Pell Frischmann & Romair Consulting, este parte integranta a aplicatiei ce urmeaza sa fie finantata prin Programul Operational Sectorial de Mediu, din Fondul de Coeziune, si este depus spre aprobare la Ministerul Mediului.

Valoarea totala a investitiei, inclusiv TVA, aferenta Consiliului Judetean, este de circa 57 milioane euro, iar cofinantarea, in cuantum de 1,81% din valoarea proiectului, este de aproape 624.000 euro.

Noul proiect vine in completarea celui aflat in desfasurare inca din anul 2007, cand Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud a castigat, prin ISPA, un proiect de modernizare si extindere a retelei de apa din municipiul Bistrita si de pe Valea Bargaului, in valoare de peste 40 milioane euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.