Reclama scumpa pentru Cetatea Devei

Cetatea Devei, fonduri europene, proiect, promovare, investitii

Cetatea Devei va fi promovata, incepand din aceasta toamna, printr-o intensa campanie de publicitate. Proiectul prin care se doreste realizarea acestui lucru va fi implementat pe o perioada de 36 de luni si va fi finantat din fonduri europene.

“Este vorba despre o suma de aproximativ 1.000.000 lei, bani proveniti in mare parte din fonduri europene nerambursabile. in urma acestui proiect ne asteptam la o crestere cu 15 la suta a numarului de turisti, crearea a 192 de noi locuri de munca si atragerea unor investitii de peste 390.000 de euro, in urmatorii cinci ani, prin dezvoltarea unor servicii conexe in turism”, a declarat viceprimarul municipiului Deva, Cosmin Costa.

Vestigiile Cetatii Deva vor fi aduse in atentia turistilor prin peste 40.000 de pliante si brosuri informative, editate in cinci limbi straine, precum si 12.000 de DVD-uri ce vor contine un film dedicat monumentului istoric. De asemenea, vor fi montate indicatoare de ghidare a vizitatorilor si panouri publicitare, iar obiectivul turistic va beneficia de un site propriu.

Vechile carari vor disparea

Campania de promovare va include si promovarea Dealului Cetatii, precum si a centrului istoric din resedinta de judet. In acest sens, actulele carari pe care unii turisti obisnuiesc sa urce pe Cetate vor disparea. Vor fi realizate insa trasee speciale pentru drumetii care prefera sa expoloreze Cetatea la pas, si nu cu telecabina.

Totodata, pe Corso vor fi impuse noi reguli de circulatie a autoturismelor. Vor fi montati cilindri din otel, care vor inlocui actualele bariere de restrictionare a traficului. Astfel, doar riveranii vor avea acces in zona, pe baza de cartela.

Accesibila in anul 2012

In momentul de fata, circa 70 la suta din lucrarile de reabilitare a cetatii, incinta I, au fost realizate, suma prevazuta pentru acestea fiind de 20 milioane de lei. Pentru incintele II si III, lucrarile sunt evaluate la noua milioane de euro, insa nu au demarat, intrucat inca se asteapta avizele necesare.

Autoritatile locale spera ca accesul vizitatorilor in toate cele trei incinte ale Cetatii sa fie permis cel tarziu in anul 2012, cand se preconizeaza ca lucrarile de restaurare vor fi complet incheiate.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.