Primaria Ramnicu Valcea continua reabilitarea retelelor de alimentare cu apa si canalizare cu fonduri europene

Ramnicu Valcea, proiect, finantare nerambursabila, retea, canalizare

Pentru anul 2009, valoarea lucrarilor derulate cu finantare din Fondul IID este de peste 13,5 milioane lei. Din acest fond, in acest an se deruleaza zeci de lucrari in municipiu, doua dintre ele fiind de o deosebita importanta: canalizarea pe strada Stirbei Voda si alimentarea cu apa in zona Feteni.

Necesitatea primei dintre aceste doua investitii a rezultat din starea de fapt anterioara demararii ei, respectiv o zona majoritar de locuinte, in plina dezvoltare edilitara, in care sistemele de canalizare prin bazine vidanjabile puneau in pericol atat panza freatica din zona, cat si apele de suprafata ale raului Olanesti, curs de apa paralel cu aceasta artera de circulatie si in imediata sa vecinatate.

Lucrarile la aceasta investitie au demarat in cursul lunii martie si se vor finaliza in noiembrie, de noua retea, in lungime de peste 2 km, urmand sa beneficieze peste 200 de locuinte situate pe strada Stirbei Voda, precum si alte 200 de gospodarii amplasate pe arterele adiacente acestei strazi.

In plus, datorita faptului ca o buna parte din locuintele ce urmeaza a fi bransate la aceasta canalizare se afla sub nivelul strazii Stirbei Voda, municipalitatea Ramnicului va monta, pe cheltuiala bugetului local, si un numar de 78 de pompe cu tot atatea canale aferente.

Cea de-a doua investitie vizeaza o zona limitrofa a municipiului, care de zeci de ani nu a beneficiat de investitii majore. Noua retea de alimentare cu apa de pe strada Feteni va porni de la rezervorul de 5.000 mc amplasat in zona Goranu, are o lungime de peste 5 km, are termen de finalizare luna martie a anului viitor si va deservi peste 500 de abonati – persoane fizice sau juridice, care in prezent folosesc apa din puturi.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.