Presedintele CJ Gorj vrea ca primarii sa se implice mai mult in problemele agriculturii

CJ Gorj, fermieri, probleme, fonduri europene, agricultura, primari

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, prezent si el la sedinta, a tinut sa le atraga atentia primarilor gorjeni ca trebuie sa trateze cu mai multa responsabilitate si ca trebuie sa se implice mai mult in problema relansarii agriculturii judetului.

“Vreau sa intelegeti ca nu e loc de intors si ca accesarea fondurilor este o prioritate a dumneavoastra. O persoana care vine la orice primarie din judet si cere informatii legate de fondurile europene si de modalitatea de accesare a acestora trebuie sa gaseasca pe cineva care stie despre ce este vorba, care ii poate explica si il poate indruma spre ceea ce trebuie facut”, a declarat Ion Calinoiu.

Declaratiile sale au venit ca urmare a faptului ca, la ultima depunere de proiecte pentru fondurile europene, au fost facute cereri pentru mai putin de jumatate din suprafata agricola a judetului. El a mentionat ca vina pentru situatia actuala o poarta, in mare parte, autoritatile locale care nu au informat suficient populatia sau nu au popularizat indeajuns masurile de sprijin a agriculturii.

Fiecare primar si presedinte de obste a primit cate un dosar cu legislatia si modul de accesare a fondurilor europene, urmand ca sa le puna in aplicare cat mai curand. Beneficiarii sprijinul financiar pot fi atat persoane fizice, cat si persoane juridice, cu conditia sa fie inscrise in Registrul Fermierilor.

Valoarea sumelor acordate in aceasta toamna ajunge pana la 300 de euro pentru fiecare hectar in zonele considerate defavorizate. Anul trecut, APIA a acordat subventii in valoare de 46.000 lei, cererile fiind depuse pentru circa 100.000 ha, desi suprafata agricola a judetului este de 243.000 ha.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.