Cooperativele vor primi ajutoare de minimis

cooperative, ajutoare de minimis, plati, esalonare, valoare

“Am extins programul de sprijin pentru intreprinderile mici si mijlocii, in cadrul ajutoarelor de minimis pentru dezvoltarea si modernizarea intreprinderilor, prin includerea in cadrul intreprinderilor care beneficiaza de aceste ajutoare si pe cele din domeniul cooperatiei”, a anuntat prim-ministrul Emil Boc.

Seful Executivului a reamintit ca in perioada 2009-2011 se acorda ajutoare de minimis in valoare de 100 de milioane de euro. In anul 2009 – 20 de milioane de euro, in 2010 – 40 de milioane de euro si in 2011, alte 40 de milioane de euro.

La 20 mai, bugetul schemei de ajutor de minimis, sprijin financiar acordat de stat firmelor aflate in dificultate, a fost majorat de 20 de ori, de la cinci milioane de euro la 100 de milioane de euro. Inregistrarea cererilor a inceput la 16 martie 2009 (sesiunea din acest an) si se va incheia odata cu epuizarea bugetului destinat acestor ajutoare.

Premierul a precizat ca in acest an pot fi angajate toate cele 100 de milioane de euro disponibile, urmand ca platile sa respecte esalonarea precizata.

Finantele au stabilit un plafon in jurul caruia sa se incadreze finantarea pentru IMM-uri in fiecare an. Valoarea maxima a ajutorului de minimis este de 200.000 de euro pe trei ani, dar pentru firmele din transportul rutier acesta nu poate depasi 100.000 de euro.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.