Satele romanesti, modernizate prin programul Sapard

Banii veniti in Romania in cadrul programului Sapard au sprijinit modernizarea a 256 km de drumuri comunale, precum si realizarea a 460 km de aductiuni de apa si a 37 km de canalizare. Practic, prin cele aproape 600 de proiecte aprobate spre finantare in cadrul masurii 2.1 – “Dezvoltarea si imbunatatirea infrastructurii rurale” au fost contractate lucrari in valoare de 480 milioane Euro, doua treimi din aceasta suma fiind reprezentate de contributia Uniunii Europene.

In judetul Constanta au fost demarate lucrarile de reabilitare a 53 km de drumuri judetene si infiintare a 46 km de retele de alimentare cu apa, valoarea proiectelor de investitii ridicandu-se la 525 miliarde lei. In judetul Galati s-a demarat modernizarea a 23 km de drumuri comunale si a 88 km de retele pentru alimentari cu apa. La randul sau, judetul Timis are pana in acest moment, prin Programul SAPARD, 10 km de drumuri comunale la standarde europene si peste 9 km de retele de canalizare.

Finantat de Uniunea Europeana si cofinantat de Guvernul Romaniei, SAPARD (Special Pre-Accession Programme for Agriculture and Rural Development) este un program special de pre-aderare destinat sustinerii agriculturii si dezvoltarii rurale. Pana in 2006, Romania va beneficia de 150 milioane Euro anual, fiind a doua tara, dupa Polonia, in ceea ce priveste dimensiunea fondurilor primite.

Sursa: Ziarul Ziua online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.