A treia solicitare de propuneri de proiecte transfrontaliere romano-maghiare!

Program Ungaria-Romania, apel, proiecte, cooperare, finantare

Care sunt domeniile in care se pot depune proiecte?
Programul ofera potentialilor beneficiari o gama variata de oportunitati. Astfel, pe langa elaborarea unor studii si planuri care vizeaza imbunatatirea infrastructurii de transport sau comunicatii transfrontaliere, exista posibilitatea de a realiza proiecte comune in domenii precum protectia mediului, cooperarea in domeniul afacerilor sau dezvoltarea turismului. De asemenea, pot fi depuse proiecte comune de cercetare-dezvoltare, precum si proiecte care vizeaza intensificarea colaborarii in domeniul educatiei, pietei muncii sau al sanatatii si prevenirii riscurilor comune.

Care este bugetul alocat?
Programul este finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), completat de co-finantarea nationala a celor doua State Membre participante in Program, Ungaria si Romania. Resursele financiare alocate din fonduri europene acestei solicitari depasesc 20 de milioane de euro.

Cine poate aplica?
Organizatii care actioneaza in beneficiul public (institutiile de stat, organizatiile publice locale, organizatiile non-profit, camere de comert etc.), care isi desfasoara activitatea in aria eligibila a programului si care doresc sa realizeze un proiect transfrontalier impreuna cu organizatii partenere de pe cealalta parte a granitei. Parteneriatele trebuie sa includa cel putin un partener roman si unul maghiar din aria eligibila.

Care este procedura de aplicare?
In acest caz, va fi aplicat modelul de evaluare si selectie intr-o singura etapa, care permite depunerea unor proiecte soft. Proiectele trebuie trimise exclusiv prin posta sau posta rapida la Secretariatul Tehnic Comun (STC) al Programului, la urmatoarea adresa: Váti Nonprofit Kft., H-1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32.

Termenul limita de depunere este 22 ianuarie 2010, data postei. Cererile trimise ulterior sau cele care vor ajunge la destinatie ulterior datei limita de receptie vor fi automat respinse.

Documente:
Fisa programului

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.