Intalnire de lucru a factorilor de decizie regionali pentru implementarea REGIO

La acest eveniment vor participa reprezentantii autoritatilor publice locale si ai ONG relevante in implementarea programului REGIO in Regiunea Centru.

Evenimentul, organizat de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, ii va avea ca invitati pe membrii Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Centru si pe reprezentantii municipiilor, oraselor si comunelor din regiunea noastra, reuniti in cadrul Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Centru.

Sedinta va fi condusa de catre presedintele si vicepresedintele CDR si CRESC Centru, domnii Ion Dumitrel si Tamas Sandor, impreuna cu domnul Simion Cretu – director general ADR Centru.

Pe parcursul acestei intalniri va fi discutat gradul de atragere a fondurilor nerambursabile in Regiunea Centru, rezultat din depunerea de proiecte pentru absorbtia celor peste 483 milioane euro alocate regiunii prin Programul Operational Regional.

Va fi analizata si Situatia proiectelor depuse pe Axele Prioritare ale Programului Operational Regional si se va face o corelare a proiectelor finantate si finantabile la nivelul Regiunii Centru din fonduri publice, in vederea atingerii obiectivelor de dezvoltare regionala.

Evenimentul va fi urmat de ultima sedinta ordinara din acest an a CDR Centru, in cadrul careia membrii acestui organism vor fi dezbate proiectele de hotarari pentru aprobarea Bugetului de venituri si cheltuieli al ADR Centru pentru anul 2010, dar si pentru participarea Agentiei ca partener in proiectul “Investe?te in tine! Continua sa te califici!”, prin Acordul de parteneriat incheiat intre Agentiile pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov, Centru, Sud-Vest si Vest.

In aceeasi intalnire vor fi analizate proiectele de hotarari privind aprobarea participarii ADR Centru ca partener in proiectul “Practica – primul pas pentru cariera ta”, prin Acordul de parteneriat incheiat intre Agentiile Bucuresti-Ilfov, Centru, Vest, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia si Universitatea de Vest din Timisoara, precum si cele privind avizarea Protocoalelor de parteneriat incheiate intre ADR Centru si Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica pentru asocierea la participarea in cadrul programelor europene de cercetare, la activitatile Oficiului Roman pentru Stiinta si Tehnologie pe langa Uniunea Europeana (ROST), dar si intre ADR Centru si Oficiul National al Registrului Comertului.

In fine, membrii CDR Centru vor analiza informari privind implementarea programelor PHARE la nivelul Regiunii Centru, dar si despre implementarea proiectului “Dezvoltarea instrumentelor moderne de planificare in Regiunea CENTRU utilizand tehnologia GIS” sau despre elaborarea Analizei principalelor resurse regenerabile si posibilitati existente la nivelul Regiunii Centru pentru producerea, pe termen scurt si mediu, de energie.

“Organizam astfel de evenimente pentru atragerea in procent cat mai mare a fondurilor structurale alocate pentru investitii in infrastructura si dezvoltare regionala. In aceasta intalnire a membrilor CRESC si CDR Centru vom dezbate posibilitatile de dezvoltare regionala unitara, analizand cele mai bune oportunitati de depunere a proiectelor de finantare nerambursabila prin REGIO, pe domeniile unde inca nu exista suficiente proiecte. Toate investitiile reprezinta prioritati pentru Regiunea Centru, chiar daca necesarul de finantare este mult mai mare, decat alocarea financiara prin Programul Operational Regional. Practic, acum vom incepe sa definim reperele viitoarei perioade de programare a alocarii de fonduri europene, incepand cu anul 2014”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Presa poate participa la manifestare, incepand cu ora 10, la Hotel Alunis din Sovata, judetul Mures, maine – 13 octombrie 2009.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.