Inca un parc din municipiul Botosani va fi reabilitat integral

Botosani, parc, reabilitare, program, spatii verzi, fonduri, oras verde

Unul din proiectele pe care municipalitatea il va realiza prin Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati are in vedere reabilitarea parcului Curcubeu. Gratie acestui proiect in valoare totala de 1.114.742 cu TVA, parcul din apropierea Scolii nr. 13 din municipiu va suporta mai multe lucrari care vor duce la refacerea lui totala.

Construire de alei cu pavele ecologice si pietris colorat, refacerea gazonului, realizarea retelei electrice, montarea de iluminat ambiental, realizarea unei retele de irigatii automatizate si dotarea cu echipamente de joaca pentru copii, banci si cosuri pentru gunoi dar si toalete ecologice sunt lucrarile cuprinse in studiul de fezabilitate al proiectului.

Pentru acest proiect, Primaria Botosani care este autoritatea contractanta va primi o finantare de la Bugetul Fondului de Mediu de 987.885 de lei iar Consiliul Local va contribui cu 115.000 de lei, cheltuieli eligibile si 11.857 cheltuieli neeligibile. Investitia se va realiza, conform studiului de fezabilitate, in maxim cinci luni de la demararea lucrarii.

“Este o lucrare necesara avand in vedere starea in care se afla in momentul de fata Parcul Curcubeului. Faptul ca nu s-a mai intervenit in reabilitarea lui, a dus la deteriorarea sa in timp, insa sunt convins ca prin acest proiect parcul isi va recapata statutul pe care il merita. Proiectele cu finantare europeana sau de la Bugetul National sunt sansa noastra de a dezvolta orasul si, cred eu, am reusit in ultimii 4 ani sa demonstram ca avem oameni capabili sa faca proiecte bune care sa primeasca banii necesari”, a declarat primarul Catalin Flutur.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.