Alimentare cu apa in Comuna Gradinari, Judetul Olt prin Programul Phare Coeziune Economica si Sociala

Program PHARE, obiective, proiect, alimentare apa, mediu

Valoarea totala a proiectului, fara TVA este de 635.137,84 EUR.

Obiectivul general este constituit din realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apa in satele Gradinari si Petculesti care sa contribuie la indeplinirea cerintelor de protectia mediului si de sanatate a populatiei.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt crearea infrastructurii de alimentare cu apa, respectiv extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa in satele Gradinari si Petculesti, realizarea de puturi forate, a statiei de pompare, a statiei de clorinare si, nu in ultimul rand, derularea unui program de constientizare si promovare a legislatiei de mediu specifice.

Implementarea proiectului va avea ca rezultat imbunatatirea starii de igiena si sanatate a populatiei prin oferirea unei ape de calitate controlata, ameliorarea vietii cetatenilor prin posibilitatea dezvoltarii unor retele de irigatii, precum si oportunitati de dezvoltare economica a zonei.

Proiectul va aduce beneficii localitatilor, asigurand apa potabila in conformitate cu standardele UE si romanesti si imbunatatind standardele de colectare a apei uzate, asigurand astfel reducerea poluarii raului Olt si a fluviului Dunarea.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.