Investitii de 185 de milioane de lei, la Baile Herculane

Baile Herculane, fonduri europene, investitie, obiective turistice

Potrivit sursei citate, banii destinati proiectelor respective vor fi utilizati in prioritatile comunitatii – construirea unui patinoar artificial, a unei sali de sport, a unui bazin de inot, a 108 apartamente sociale, a unei gradinite si modernizarea unor strazi.

“Toate acestea ne sunt necesare pentru a aduce orasul la standarde europene. Candva Baile Herculane era perla statiunilor europene. Dupa 1990, prin instrainarea patrimoniului, aceasta s-a degradat si nu a mai reprezentat o tinta pentru turistii straini”, a precizat

Vasilescu. In acelasi context, primarul Nicusor Vasilescu a aratat ca primaria a inceput demersurile pentru recuperarea unei parti din salba de hoteluri, unele dintre acestea aflate pe lista monumentelor istorice, care sunt in pericol de prabusire.

“Vom accesa fonduri europene si le vom salva de la ruina. Dispunem de sumele necesare cofinantarii acestora. Daca ele nu vor trece in gestiunea noastra exista riscul sa dispara definitiv de pe harta orasului”, a afirmat Vasilescu.

In opinia acestuia, pentru executia lucrarilor de refacere si consolidare a obiectivelor turistice din centrul istoric al orasului Baile Herculane ar fi nevoie, in prima faza, de peste 50 de milioane de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.