Proiect de dezvoltare a capacitatii de monitorizare si evaluare de programe la nivelul MAI

MAI, proiect, management, audit intern, PO DCA, sistem informatic

Obiectivul principal al proiectului il reprezinta imbunatatirea capacitatii de monitorizare, evaluare si raportare a activitatii MAI prin informatizarea misiunilor de audit intern.

Implementarea unui sistem informatic de management al activitatii de audit va facilita o mai buna gestionare a misiunilor din domeniu, precum si o administrare mai eficienta a resurselor financiare, umane si materiale, in vederea urmaririi evolutiilor si calitatii misiunilor de audit intern si indeplinirii obiectivelor asumate.

Crearea sistemului informatic de management al activitatii de audit intern va permite informatizarea, la nivel central si local, a proceselor de lucru in domeniul auditului, in scopul dezvoltarii capacitatilor de planificare, monitorizare, raportare si evaluare la nivelul MAI si cresterea gradului de profesionalizare a functionarilor publici prin utilizarea de metode moderne de instruire si evaluare.

Sistemul informatic va distribui in timp real informatiile, evenimentele si sarcinile, facilitand astfel integrarea tuturor acestor date.

SIMAAI va permite utilizatorilor accesarea in mod securizat a datelor implicate de desfasurarea misiunilor de audit public intern, acoperind necesitatea de informatizare a intregului flux prin care acestea trec, de la initiere pana la finalizare.

Proiectul este finantat din Fondul Social European prin Programul operational “Dezvoltarea capacitatii administrative” (PO DCA) 2007 – 2013, axa prioritara 1 – Imbunatatiri de structura si proces ale managementului ciclului de politici publice, domeniul major de interventie 1.2. – Cresterea responsabilizarii administratiei publice.

Valoarea totala a proiectului este de 6.952.881 lei, din care 5.844.816 lei reprezinta valoarea eligibila, formata din 4.968.093,60 lei provenind din Instrumente Structurale, 876.722,40 lei reprezentand valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national.

Proiectul se deruleaza pe parcursul a 22 luni si se adreseaza personalului Directiei Audit Intern, permitand integrarea unitara, centralizata a informatiilor si eficientizarea tuturor activitatilor de audit intern derulate la nivelul MAI si al structurilor din teritoriu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.