Fonduri nerambursabile pentru firmele care vor sa produca energie din surse regenerabile

energie regenerabila, proiecte, finantare, autoritati, valoare

Un solicitant poate depune, in cadrul sesiunii de finantare, cel mult doua proiecte, iar anual se pot organiza una sau mai multe sesiuni de finantare, se precizeaza in Ghidul de finantare a programului privind producerea energiei din surse regenerabile: eoliana, geotermala, solara, biomasa si hidro, publicat pe pagina de internet a Administratiei Fondului de Mediu (AFM).

Potrivit acestuia, finantarea se acorda, in cuantum de maximum 50% din valoarea totala eligibila a proiectului, pentru intreg teritoriul Romaniei, cu exceptia cazului in care beneficiarul are sediul social/punctul de lucru la care se implementeaza proiectul in Regiunea Bucuresti-Ilfov, unde finantarea se acorda in cuantum de maxim 40% din valoarea totala eligibila a proiectului si fara a se depasi suma maxima care poate fi acordata unui beneficiar, in cadrul sesiunii de finantare.

Plafoanele stabilite se aplica la suma totala finantata de AFM pentru proiectele beneficiare de ajutor de stat. “Autoritatea (AFM, n.r.) nu acorda plati in avans, beneficiarul sustinind executia proiectului, pina la momentul decontarii, din surse financiare proprii”, se mai arata in ghid.

Investitia realizata prin program trebuie mentinuta in regiunea beneficiara pentru cel putin 5 ani dupa finalizarea sa, daca beneficiarul este intreprindere mare, si cel putin 3 ani dupa finalizare, daca beneficiarul este IMM.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.