196 de noi proiecte de mediu aprobate de CE. Romania primeste 5!

LIFE+, proiecte, Comisia Europeana, mediu, biodiversitate

Proiectele provin din tot spatiul comunitar si prevad actiuni in domeniul conservarii naturii, al politicii de mediu si al informarii si comunicarii. Valoarea totala a acestora este de 431 milioane de euro, din care UE va asigura 207,5 milioane euro.

In urma cererii de propuneri, care s-a incheiat in noiembrie 2008, Comisia a primit peste 600 de proiecte din partea unor organisme publice sau private din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Dintre acestea, 196 au fost selectionate pentru cofinantare prin intermediul celor trei componente ale programului: LIFE+ Natura si biodiversitate, LIFE+ Politica si guvernare in materie de mediu si LIFE+ Informare si comunicare.

Proiectele din cadrul componentei LIFE+ Natura si biodiversitate vizeaza:
– ameliorarea starii de conservare a unor specii si habitate pe cale de disparitie;
– componenta LIFE+ Politica si guvernare in materie de mediu promoveaza proiecte-pilot care contribuie la dezvoltarea de politici, tehnologii, metode si instrumente inovatoare;
– proiectele LIFE+ Informare si comunicare au ca scop punerea in evidenta a problemelor de mediu si diseminarea informatiilor pe aceasta tema, precum si formarea si sensibilizarea publicului in sensul prevenirii incendiilor de paduri.

Sursa: Stiriong

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.